Neváhajte se s námi spojit zde

Doprava zdarma při objednávce od 1500 Kč

Šípkový olej – část první

Léčebná síla šípkové růže je známa po tisíciletí. Všichni určitě známe šípkový čaj, který nám pomáhá v zimních obdobích. Díky svému vysokému obsahu vitamínu C je skvělým povzbuzovačem imunity. Šípkový plod je ovšem natolik unikátní, že každá jeho část najde uplatnění ať už v potravinářství, farmacii či v kosmetice. Z jeho droboučkých semínek se lisuje blahodárný šípkový olej, který má nádhernou sytě oranžovou barvu. Vděčí za ni vysokému obsahu karotenoidů. Jeho nenasycené mastné kyseliny Omega-3, Omega-6 i Omega-9 prospívají pleti. Kůži hydratují a činí ji sametově hebkou. Vitamínem A proniká hluboce do pokožky a efektivně tak pomáhá v boji s vráskami a jinými projevy stárnutí. Kožní póry se díky šípkovému oleji stahují a pleť je viditelně prozářená. A s tímto přírodním skvostem bych Vás dnes ráda seznámila.

Historie Šípkové růže

Šípková růže je něžná původně divoce rostoucí kráska s bílými až sytě růžovými květy. Miluje slunce a sušší místa, kde dokáže růst po staletí. Je odvěkým symbolem mladosti a dlouhověkosti. Provází lidstvo už opravdu dlouho – od konce poslední doby ledové až do současnosti. Staří Římané ji označovali jako tzv. “psí růži”, protože údajně léčila vzteklinu. Ve středověku byla hojně nasazována do klášterních zahrad. A v současnosti ji najdeme téměř všude okolo nás, na slunných stráních, zarůstajících pastvinách či okrajích lesů. Už jsme si na ni tak zvykli, že její prostou krásu mnohdy nevnímáme. Věřte, že je mnoho důvodů, proč po ní sáhnout.

Není šípek jako šípek

Šípkový olej z naší nabídky je jedinečný. Proč? Jedná se o nerafinovaný, čistý, za studena lisovaný olej z ručně sbíraných plodů divoce rostoucích šípkových keřů vystavených unikátnímu mořskému klimatu. Hory a moře v harmonii. Víme, o něm vše. Odkud pochází, kdo jej sbíral a jakou technologií vzniknul. Právě technologie vzniku je klíčovým faktorem, který ovlivňuje jeho finální cenu.

Lisování za studena  – tj. olej nebo CO2 – tj. extrakt

Jako zákazníci máte nepřeberně mnoho možností, záleží pouze na tom, co hledáte. Pokud toužíte po 100% za studena lisovaném šípkovém oleji z nedotčené přírody a ručního sběru, čtěte vždy bedlivě etiketu. Rozdíl není jen v cenách, ale i ve výsledné kvalitě a zejména technologickém postupu. Šípkový olej se tradičně získává lisováním za studena nebo levnější a masovější technologií tzv. extrakcí CO2, čímž se vyprodukuje extrakt.

Na trhu jsou běžně dostupné “šípkové oleje” získané pomocí extrakce CO2, což je tzv. extrakce superkritickým oxidem uhličitým. Vysoce stlačený plyn CO2 totiž nad svou kritickou teplotu 31C nelze zkapalnit. Naopak se hojně využívá pro svou schopnost s rostoucí hustotou rozpouštět látky. Většina těchto extrakcí probíhá při teplotách 40o-50oC a tlacích 100-300 barů. Jelikož se jedná o levnější technologie, je tržní cena těchto extraktů nižší a to i v BIO kvalitě.V našem případě se šípková semínka, získaná po oddělení červené kůry plodů (která najdou svá uplatnění v potravinářském a farmaceutickém průmyslu) tradičně lisují. Je to tedy jen o ruční láskyplné práci. Využívá se speciální, velmi silný lis. Jak jinak by se z těch drobných semínek dostal nádherný a voňavý zlatavý olej, který Vaše pleť ocení.

Ve druhém dílu tohoto článku se dozvíte více o působení a kouzlu šípkového oleje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Doprava zdarma

při objednávce od 1500 Kč

Platba CZK a EUR

Zasíláme do zahraničí

Klientská podpora

Po-pá 8:00 - 18:00

100% Bezpečný nákup

PayPal / Comgate / MasterCard / Visa

ZDARMA

E-Book

6 aromatických gurmé receptů s květovými vodami