Růžové lassi je velmi oblíbený indický nápoj. Můžeme si jej dopřávat během léta v chlazené jogurtové variantě anebo v prohřívající podobě v zimních měsících. Připravíme ho jednoduše společně s dětmi. Využijeme uklidňujícího a harmonizujícího efektu BIO růžové vody damašská růže a delikátně sušených damašských květů. Uvolní nás před spánkem, vyladí naši uspěchanou mysl a jako bonus působí pozitivně na dýchací cesty a psychosomatické problémy s nimi spojenými.
Pro dvě osoby budeme potřebovat:
250 ml mléka (výběr je pouze na Vás, pokud máte intoleranci k laktóze či jste vegani neváhejte použít mandlové/rýžové/ovesné.)
1 polévková lžíce BIO květové vody Damašská růže SoZoLe Rose (v případě dětí postačí 1 čajová lžička)
1 polévková lžíce okvětních lístků damašské růže
2 polévkové lžíce domácího malinového džemu (nebo hrst čerstvých či mražených malin)
Pokud potřebujete dosladit 1 lžička medu
Postup:
Za stálého míchání ohřejte v hrnci mléko s malinovým džemem. Po odstavení přidejte BIO růžovou vodu a med (pokud je potřeba). Pokud máte rádi kořenitou “orientální” chuť, přisypte špetku mletého kardamonu. Nalejte do hrnečků a dozdobte růžovými květy. A užijte si tento relaxační nápoj třeba při teplém plameni svíček a poslechu oblíbené hudby.
Recept na růžové lívanečky si přečtěte zde.