Neváhajte se s námi spojit zde

Doprava zdarma při objednávce od 1500 Kč

Rychlé lívanečky s růžovou vodou

Růžová voda se přidává do pokrmů od nepaměti, protože zvýrazňuje chuť jednotlivých komponentů. Recepty na nejrůznější kulinární speciality najdeme v blízkovýchodní, arabské, francouzské i balkánské kuchyni. Postupně Vás budu s těmi nejzajímavějšími seznamovat. Dnes začneme s něčím naprosto jednoduchým, a to jsou víkendové lívanečky s Bio růžovou vodou z růže damašské. Tato nejvyšší kvalita Bio květové vody pochází z organického kontrolovaného zemědělství, neobsahuje konzervanty, prošla nejpřísnější kontrolou a je vhodná k přípravě pokrmů.

Budeme potřebovat:

3 celá vejce

400 g kvalitního bílého neslazeného jogurtu (1 velký kelímek)

1,5 hrnku prosáté bílé mouky

2 lžičky jedlé sody

2 lžíce kvalitního oleje (slunečnicový či olivový)

3-4 lžíce Bio růžové vody nebo ¾ degustační sklenice (viz foto)

Postup:

Nejprve si prosejeme mouku přes sítko. Lívance budou nadýchanější. Přidáme k ní 2 lžičky jedlé sody, abychom tu vzdušnost více podpořili. Do druhé šlehací nádoby přidáme 3 vejce, jogurt, olej a rozmixujeme. Do směsi přidáme růžovou vodu a na závěr zamixujeme již připravenou prosátou mouku s jedlou sodou. Vytvoříme trochu hustší palačinkové těsto. A šup s tím na pánev.

Na rozehřátou pánev dáme odměřené množství – 1 lívaneček = 1 polévková lžíce směsi. Smažíme klasicky z obou stran. 

Na závěr lívanečky zaprášíme moučkovým cukrem, který zvýrazňuje aroma růží. Schválně zkuste jeden bez cukru a jeden pocukrovaný. Rozdíl je patrný. Uvidíte, že se po nich jen zapráší.

Přeji Vám dobrou chuť a očekávejte další recepty s našimi květovými vodami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Doprava zdarma

při objednávce od 1500 Kč

Platba CZK a EUR

Zasíláme do zahraničí

Klientská podpora

Po-pá 8:00 - 18:00

100% Bezpečný nákup

PayPal / Comgate / MasterCard / Visa

ZDARMA

E-Book

6 aromatických gurmé receptů s květovými vodami