Neváhajte se s námi spojit zde

Doprava zdarma při objednávce od 1500 Kč

Jak se vyrábí růžový olej a růžová voda

V předchozím článku jsem Vás zavedla do voňavého Růžového údolí a seznámila Vás s bulharskou olejovou růží z odrůdy Rosa Damascena mill. Z polí se teď společně přesuneme do tzv. růžových destiléren, protože nevidět zakončení celého procesu je hřích.

Květy se vozí přímo z polí v 25 kg pytlích a putují ihned do obrovských destilačních nádob, kde jsou zality vodou a prochází první parní destilací. Protože se při ní nedokáže dostatečně oddělit růžový olej, putuje první destilát do dalších nádob, ve kterých je destilován podruhé a složitěji. Do konce téhož pracovního dne je vše hotovo. Druhý destilát unikátní čistá růžová voda zaplňuje nádoby a drahocenný růžový olej, jenž je lehčí, než voda se sbírá na jejím povrchu. Transformace magického “tekutého zlata”, který se pro svou vysokou cenu ke koncovému zákazníku téměř nedostává, je dokončena. Všude panuje ruch, pracovníci přiváží a odváží pytle s poklady a vy si připadáte, jak v lidském mraveništi. Zkušený technik prochází mezi jednotlivými nádobami a pečlivě hlídá celý proces. Kochám se a vůbec se mi nechce odejít. Chce se mi tady zůstat, co nejdéle. Jen tak sedět mezi vší tou opojnou jedinečnou krásou.

Francouzský spisovatel Avelin Claude řekl: “Kdekoliv zasejeme sny, vykvetou růže.” Věřím v sílu snu, vynakládám usilovnou energii k jeho realizaci a když se zadaří sklízím cenné růže.
Mým snem je zprostředkovat Vám tu nejlepší jedinečnou 100 % růžovou vodu a růžový olej z mekky jejího pěstitelství. Hledám, cestuji, studuji a spokojím se jen s tím nejlepším, protože vím, že: “Každá žena je krásná a jedinečná! Každá žena si zaslouží lásku a speciální péči.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Doprava zdarma

při objednávce od 1500 Kč

Platba CZK a EUR

Zasíláme do zahraničí

Klientská podpora

Po-pá 8:00 - 18:00

100% Bezpečný nákup

PayPal / Comgate / MasterCard / Visa

ZDARMA

E-Book

6 aromatických gurmé receptů s květovými vodami